‘Het was een van de beste adviezen. Ooit.’

Een van onze kersverse cliënten is Hans Ligtermoet, met zijn bedrijf Evenementenhelpdesk.nl. Hij heeft recent gekozen voor het beste van twee werelden: ondernemen én genieten. Alhoewel dat niet helemaal in de planning lag…

Hans: ‘Toen ik bij Romke aanklopte, stond ik op het punt een recreatiepark te kopen. Na een jarenlange, mooie loopbaan als directeur van verschillende brancheverenigingen op het gebied van theater en evenementen, wilde ik weer terug naar mijn roots. Naar hoe het ooit begon, in de horeca- en recreatieve sector.’

Over naar plan B
‘Romke zei: Wat ben je aan het doen? Jij bent 60, je vrouw is 75… Dan ga je aan het eind van je leven weer volop werken, straks houd je geen tijd meer over om te genieten. Die reactie had ik niet verwacht. Maar hij had gelijk. Nadat mijn vrouw en ik ons een paar weken voor beraad hadden teruggetrokken in Frankrijk, was het besluit al gauw genomen: we stoppen ermee. Zo gezegd, zo gedaan: we hebben ons huis verkocht en in ruil daarvoor een boot en caravan aangeschaft. Eigenlijk leiden we nu een zwervend bestaan, we vinden het heerlijk. Vorig jaar zomer pakten we een paar maanden in Frankrijk, en nu zijn we alweer bezig met het uitstippelen van onze volgende reis. In verband met de reisbeperkingen door corona konden we helaas niet naar Spanje en Portugal afgelopen winter, maar hopen we binnenkort wel met de boot naar het zuiden des lands te vertrekken. Ook niet verkeerd.’ 

De ultieme balans 
‘Dit vrije leven bevalt ons uitstekend. Omdat mijn nieuwe onderneming zich nog in de opstartfase bevindt en tegenwoordig vrijwel alles online kan, kan ik – waar ik ook ben, hoeveel en wanneer ik dat wil – gedoseerd werken aan het verder opstarten en uitbouwen van mijn bedrijf. Als eigenaar van verschillende centrumexploitaties voor Landal Greenparks en Gran Dorado, had ik in hoogtijdagen gemiddeld zo’n 40 tot 50 medewerkers in dienst. Dat kan gewoonweg niet zonder daar al je tijd in te stoppen. Nu kan ik op een iets rustiger tempo ondernemen, tegelijkertijd leuke dingen doen met mijn vrouw. Dus ja, dit was een van de beste adviezen ooit.’

Prettig contact 
‘Ik ken Romke vanuit een grijs verleden, toen we beiden in hetzelfde bedrijfsgebouw actief waren. We bleven elkaar tegenkomen, het contact was altijd buitengewoon prettig. Dus toen de toenmalige eigenaren van mijn vorige kantoor er eind 2019 mee stopten, heb ik het besluit genomen om over te stappen.’

Proactieve werkwijze 
‘Ze doen alles. Ik scan de boel en zet het door naar Esmée. Dan weet ik: het komt goed. Een buitengewoon pluspunt is overigens hun proactieve en persoonlijke werkwijze, ik heb een vast contactpersoon waar ik terecht kan. Ook geven ze – gevraagd en ongevraagd – advies. Goede adviezen die ertoe doen, waar je echt steun aan hebt. En die gaan vaak over zaken waar je zelf niet aan denkt. Die je niet kunt weten. En niet wílt weten. Het geeft een gevoel van partnership. Ook heel prettig: ze draaien nooit om de hete brij heen. Je weet precies wat je aan ze hebt, hoe je ervoor staat én – last but not least – alles wordt perfect georganiseerd. Daarnaast word je altijd tijdig en goed geïnformeerd, zonder het gevoel van een overload.’

Met liefde aanbevolen 
‘Wat dat betreft ben je als ondernemer zó afhankelijk van een goed advies, met name als je net niet van de hoed en de rand weet aangaande boekhoudkundige, financiële en/of fiscale zaken. Ervaring leert dat dat een unheimisch gevoel kan opleveren. Een goede accountant voorkomt bovendien problemen en is financieel uiteindelijk ook voordeliger. En ja, zo’n vertrouwde samenwerking maakt het leven als ondernemer een stuk aangenamer. Het geeft je gewoonweg ontzettend veel rust. Da’s ook genieten.’

Hans besluit: ‘Ik kan Inzicht eenieder aanbevelen. Met liefde zelfs.’

Meer weten over Hans & zijn bedrijf?