Home / Advies

Advies

inzicht schrijft brede advisering met dikke letters. Het is misschien wel onze allerbelangrijkste discipline. Terwijl u met passie aan het ondernemen bent, verandert de wereld om ons heen in een snel tempo. Tijdig schakelen is een absolute ‘must’.

Door regelmatig te sparren, bij te praten en uw bedrijf te spiegelen aan branchecijfers, kengetallen en ervaringscijfers ondersteunen wij u met praktische maatwerkadvisering bij te maken keuzes. Soms door toetsing en/of doorrekening van uw plannen. Een andere keer door mee te denken over oplossingen. Altijd rekening houdend met de vele verbanden tussen bijv. uw jaarrekening, fiscale en juridische zaken, financieringen en verzekeringen.

Uw belang staat daarbij altijd voorop!

Brede advisering

Bij o.a. de start of beëindiging van een bedrijf, financieringen, personeelszaken, verzekeringen (arbeidsongeschiktheid, pensioenen) en juridische zaken (rechtsvormen, schenkingen, testamenten, vermogensoverdracht, huwelijkse voorwaarden) kunt u terugvallen op de jarenlange ervaring en parate kennis van uw accountmanager van inzicht.

Scherpe sparringpartner

De vraag of het bestaande verdienmodel nog wel ‘toekomst-proof’ is, houdt steeds meer ondernemers bezig. Nieuwe wet- en regelgeving vraagt steeds meer van u. In zo’n situatie is een scherpe sparringpartner van groot belang. Vele cliënten, maar ook wijzelf, zien ons graag in die rol. Op basis van uw bedrijfsresultaten, branchecijfers, kengetallen en ervaringscijfers gaan we samen op zoek naar de koers richting zakelijk succes.

Waardering

Verkoopt u uw bedrijf, dan is een objectieve, correcte waardebepaling incl. een overtuigende onderbouwing van groot belang. Ook bij aankoop is een juiste waardering essentieel. Andere situaties zijn bijvoorbeeld de omzetting naar een andere rechtsvorm, een fusie, een echtscheiding, een fiscale aangifte, een geschil, het in- of uittreden van vennoten of het overlijden van de/een ondernemer.

Goed gevoel
Er bestaan diverse waarderingsmethodes, zowel gebaseerd op prognoses, intrinsieke- als rentabiliteitswaarde. Afhankelijk van uw belang en de van toepassing zijn de regelgeving bepalen onze professionals samen met u de meest geschikte systematiek. Bij verkoop streven we naar de hoogste prijs. Bij aankoop naar liever wat minder. Al is een goed gevoel soms nóg belangrijker dan de maximaal haalbare prijs.

Financiering

Het verkrijgen van een passende, bancaire financiering is voor de meeste bedrijven in het MKB een groot probleem. Ondernemers zijn vaak aangewezen op een combinatie van diverse financieringen. Het aanvragen van een financiering is al lang geen standaardwerk meer.

Gedocumenteerd en kansrijk
Gelukkig kennen ook de ervaren specialisten van inzicht uitstekend de weg bij de grote banken, maar ook in de wereld van crowdfunding, factoring, financiering door informele investeerders, vermogende particulieren of familie, leverancierskrediet, lease en werkkapitaalfinanciering. Onze professionals kennen de eisen van de potentiële financiers en helpen u graag met een goed gedocumenteerde, kansrijke aanvraag.

Aan- en verkoop

Een aan- of verkoop van een onderneming is een belangrijke stap in het leven van een ondernemer. Financiële en wettelijke regelingen, maar ook emoties, spelen daarbij vaak een belangrijke rol. Eén ding staat vast: een aantrekkelijke prijs geeft veel voldoening. Ook andere aspecten vragen de nodige aandacht. Zoals: is de timing goed? Past de cultuur binnen het aan te kopen bedrijf bij de koper? Is het businessmodel toekomstproef?
De specialisten van inzicht stellen alle relevante vragen en gaan, samen met u, op zoek naar de antwoorden. Als u er helemaal ‘klaar’ voor bent, maken we graag een concreet stappenplan over het traject, dat leidt tot het maximale resultaat en … het allerbeste gevoel.